‹ Asiakastarinat

Cerion uudistamaan Järvenpään kaupungin tiedolla johtamista

Tavoitteena on entistä parempi tiedon hyödynnettävyys kaupungin toiminnassa ja johtamisessa.

Nykysin Netumiin sulautunut Cerion on avainroolissa Järvenpään kaupungin tiedolla johtamisen modernisoinnissa äskettäin voitetun kilpailutuksen myötä.

Tiedolla johtaminen on Järvenpään kaupungille keskeinen strateginen tavoite ja toiminto, jota tarjotaan kaupungin laajuisesti palveluiden käyttöön. Cerionin asiantuntijatiimi tuottaa jatkossa kaupungille tieto- ja tiedolla johtamisen asiantuntija-, tuki- ja ylläpitopalveluita.

Järvenpään kaupungin tietohallintojohtaja Toni Pallaspuro pitää alkavaa yhteistyötä merkittävänä askeleena kaupungin tiedon monipuolisemmassa hyödyntämisessä ja tiedolla johtamisen kehittämisessä.

– Tavoitteena on nostaa tietojen hyödyntämisen osuutta sisäisessä palveluntuotannossa ja johtamisessa. Lisäksi uudistuksen vaikutusten toivotaan näkyvän järvenpääläisten arjessa asti. Tarkoitus on jakaa ajantasaista tietoa kuntalaisille mahdollisuuksien mukaan.

Cerionin Customer Success Manager Henrikki Kemppainen iloitsee kilpailutuksen voitosta.

– Järvenpään kaupungilla on potentiaalia nousta tiedolla johtamisen kärkijoukkoihin tulevan yhteistyömme ansiosta, Kemppainen ennakoi.

Tietovarastointiratkaisu pohjautuu Microsoft Azure -pilvipalveluun. Raportointityökaluna toimii helppokäyttöinen ja ketterä Power BI. Kehittämisen tavoitteena on kasvattaa tietomassaa ja luoda ajantasaisempia raportteja, joilla saadaan parannettua päivittäistä toimintaa ja johtamista. Tulevaisuudessa Järvenpään kaupunki näkee mahdollisuuden myös tehostaa tietovaraston kehittämistä hyödyntämällä DSharp-tietovaraston kehitys- ja automaatiovälinettä.

Cerionin vahva asema kuntasektorilla voimistuu entisestään. Kemppaiselle kaupunkien tiedolla johtaminen on lähellä sydäntä.

– Tiedon käytettävyyden merkitystä kaupunkiympäristössä ei voi aliarvioida. On hienoa aloittaa Järvenpään kaltaisen kasvavan ja vetovoimaisen kaupungin kanssa kumppanuus, jossa päästään aidosti vaikuttamaan kaupungin toimintatapojen kehittämiseen, Kemppainen sanoo.