‹ Tutustu Netumilaisiin

Joonas Nousiainen, Ohjelmistokehittäjä

Itseoppinut koodari Joonas Nousiainen arvostaa avoimuutta työpaikalla

Ohjelmistokehittäjä Joonas Nousiaiselle koodaus on pitkäaikainen intohimo. Ovet alalle aukesivat seitsemisen vuotta sitten, ja Netumilla koodari aloitti työt kesäkuussa 2020. Joonas nauttii isoista, yhteiskunnallisesti vaikuttavista projekteista ja pitää siitä, että työpaikan hierarkiat ovat matalat.

– Katson, että itseoppineisuus on vahvuus. Tällä alalla on oikeasti aika tärkeää, että on innostunut siitä, mitä tekee. Arvostan sitä muissa ja pyrin siihen itsekin, Joonas toteaa.

Tuoreehkon netumilaisen on yllättänyt positiivisesti työpaikan rento ilmapiiri sekä vahva luotto työntekijöihin ja heidän tekemiseensä.

– Luottamus näkyy esimerkiksi varustehankinnoissa. Ei ole tullut kieltävää vastausta, jos olen jotain tarvinnut. Itse pääsee myös vaikuttamaan siihen, keskittyykö isompaan projektiin vai haluaako arkeen vaihtelua pienemmillä.

Joonas on koulutukseltaan ylioppilas, mutta koodannut hän on pienestä asti. Joonas aloitti uransa juniorikehittäjänä dataintegraatioyrityksessä, siirtyi siitä konsultin töihin ja lopulta Netumille seniorikoodariksi. Päivätyön ulkopuolella aika kuluu muun muassa arcade-tyylisiä pelejä kehittäessä.

”On hienoa saada tehdä tärkeitä töitä”

Ensimmäiset kuukaudet Joonaksen on pitänyt kiireisenä EURA 2021 -projekti, jossa kehitetään EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastojen hankkeiden hallintajärjestelmää. Pitkässä projektissa työ ei lopu kesken.

– Tekijän näkökulmasta on mukavaa, kun aikaa on varattu tarpeeksi. On myös hienoa saada tehdä tärkeitä töitä. Tekemiämme järjestelmiä käyttää moni, ja ne vaikuttavat paljon sekä yhteiskunnallisesti että yksittäisten ihmisten elämään, Joonas arvioi.

”Netumilla arvostetaan ammattitaitoa, mutta nähdään myös nuoren polven potentiaali. Uusille tekijöille annetaan mahdollisuus, ja junioreita on palkattu paljonkin. Tällä alalla kiinnostus kantaa pitkälle. Päällepäin näkyy, kun oikeasti tykkää hommistaan.”
Joonas Nousiainen

Työkavereiden kanssa viihtyy vapaa-ajallakin

Kehittäjän arkea helpottaa hyvä kommunikaatio. Joonas kertoo, että töitä tehdään asiakkaan toiveet edellä, mutta myös ideat ja ehdotukset uskalletaan sanoa ääneen. Netumin sisällä tieto kulkee ja palautetta saa pyytämättäkin sekä tiimiltä että esimiestasolta.

– Tiimit varmistavat, että kaikki ovat ajan tasalla projekteista ja työkaluista. Salaisuuksia ei ole ja tietoa saa kyllä viimeistään, kun kysyy. Se on minulle tärkeää, koska en tykkää siitä, jos työpaikalla on kahden kerroksen väkeä. Täällä tulee olo, että kaikki kantavat kortensa kekoon ja tietävät, mitä toiset tekevät.

Korona-aikanakin työyhteisöön on ollut helppo päästä sisään, ja kollegoiden kanssa on löytynyt yhteinen sävel myös vapaa-ajalla.

– Olen järkännyt aktiviteetteja, jotka itseäni kiinnostavat, ja bondannut sitä kautta myös työkavereiden kanssa. Kukaan ei ollut jostain syystä vielä perustanut pelinkehitykseen tai videopeliharrastukseen liittyviä kanavia, joten pistin ne pystyyn, Joonas nauraa. – Siellä voidaan vaihtaa ideoita ja päästään porukalla pelailemaan.