‹ Tutustu Netumilaisiin

Anna Tuominen, Konsultti

”Minusta olisi hienoa, jos Netumille hakeutuisi töihin monenlaisia ihmisiä.”

Olen työskennellyt Netumilla lähes kahdeksan vuotta ja tuona aikana tehnyt tietohallintojohdon konsultointia muun muassa tietoturvallisuuteen, tietosuojaan, kokonaisarkkitehtuuriin, vaatimusmäärittelyihin ja prosessien kehittämiseen liittyen.

Aikaisemmin työskentelin pitkään ison kansainvälisen yrityksen sisäisissä kehitystehtävissä. Vaihtaessani työpaikkaa pääsin työskentelemään asiakasprojekteihin – ja pidän siitä edelleen. Koen, että työlläni on merkitys ja se on asiakkaalle arvokasta.

Netumissa minua viehätti erityisesti matala organisaatio ilman hierarkioita ja väliportaita. Usein myös vitsailen, että kiinnostuin Netumista erityisesti siksi, että Helsingin-toimisto sijaitsee Annankadulla – ei kai Anna-niminen henkilö voi sellaista vastustaa?

Viihdyn nykyisessä työssäni: työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja haastavia. Minulla on mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä. Viihtymistä lisäävät myös huumorintajuiset ja avuliaat kollegat sekä avoin ilmapiiri työpaikalla.

Edelleen ajattelen, että Netumilla ei ole turhia hierarkioita, vaikka yritys onkin viime vuosina kasvanut. Minulle työntekijänä on tärkeää, että pääsen itse vaikuttamaan työni sisältöön. Arvostan myös työnantajan mahdollistamaa vapautta: saan itse vaikuttaa siihen, milloin ja missä teen työni.

Olen kiinnostunut positiivisesta psykologiasta, ja tiedostan sen vaikutuksen myös työpaikan ilmapiiriin. Uskon, että hyvä työpaikka syntyy minusta itsestäni ja meistä jokaisesta: asenteista sekä suhtautumisesta asioihin ja ihmisiin.

Netumilla on useita maantieteellisesti erillään olevia toimipisteitä, ja se tuo omat haasteensa yhteishengen rakentamiseen – osa kollegoista jää valitettavasti vieraiksi. Viime vuosina Netumilla on kuitenkin toimittu aktiivisesti yhteenkuuluvuuden tunteen lisäämiseksi järjestämällä yhteisiä tapahtumia ja kehittämällä sisäistä viestintää.

Minusta olisi hienoa, jos Netumille hakeutuisi töihin nykyistä enemmän eri ikäisiä ja taustaisia ihmisiä, myös naisia voisi olla enemmän.

Mielestäni hyvä fyysinen ja sosiaalinen kunto edesauttavat työssä onnistumista. Vapaa-aikanani harrastan ratsastusta, kahvakuulaa, samoilua metsissä ja tuntureilla sekä lavarunoutta.