‹ Asiakastarinat

Case: Taksiyrityksen välitysjärjestelmä

Taksilain muutoksen myötä, turkulainen vuonna 2018 perustettu Safetaxi tarvitsi ratkaisun tilausten välittämiseen 20 taksilleen. Ratkaisun keskeinen vaatimus oli keskuksettomuus sekä tilausten välittämisen optimointi tilaajaa lähimmälle autolle.

Matkustajille tuli lisäksi tarjota matkan ajaksi viihdettä ja tietoa lähialueiden palveluista.
Kuluttajille tarjotun tilausominaisuuden lisäksi järjestelmään rakennettiin ominaisuus kiinteille tilauspisteille kuten ravintolat, kahvilat ja huoltoasemat. Rekisteröityneille käyttäjille tarjottiin realiaikainen näkymä takseihin, jotta kuormitusaste oli nähtävillä realiaikaisesti. Tällä hetkellä kiinteitä tilauspisteitä on noin 60.

"Toteutettu tilausjärjestelmä on liiketoimintamme kulmakivi" - Toimitusjohtaja Vesa Hällfors

Keskuksettomalla toimintamallilla yrityksen on mahdollista säästää tilausten välityksen kustannuksissa. Toimintamallin avulla myös tilaukset kyetään välittämään suoraan kuljettajille viiveet minimoiden.

Tilausjärjestelmäosuus toteutettiin hyödyntäen moderneja mobiili- ja web-sovellusteknologioita, joilla tarpeet täytettiin. Toiminnallisuutta on myöhemmin laajennettu moderneilla raportointivälineillä, joiden avulla on mahdollista analysoida mm.
alueellista tilausastetta sekä esimerkiksi ennustaa tiettyinä päivinä tai vuorokauden aikoina tapahtuvaa kapasiteetin tarvetta.

 

 AgentIT Finland Oy on nykyään Netum Integrations Oy ja kuuluu osaksi Netum Groupia.