Työpaikat

Netum

Etsimme jatkuvasti uusia ammattilaisia Netumin tiimiin. Mikäli alla ilmoitetuissa paikoissa ei ollut sinulle sopivaa työnkuvaa, voit myös jättää avoimen hakemuksen. 

Netum

Netumilaisia

Jani Henriksson Jani Henriksson

Jani Henriksson

Johtava asiantuntija, tiimiesimies, tiedolla johtaminen

”Esimiehenä yritän toteuttaa valmentavan johtamisen periaatteita.”

Lue lisää >>

Aloitin Netumilla noin puolitoista vuotta sitten analyytikon tehtävässä, johon kuuluu raportointia ja datan jalostamista sekä asiakasprojekteissa että sisäisissä hankkeissa. Jokin aika sitten toimenkuvani hieman muuttui, sillä aloitin oman työni ohessa tiimiesimiehenä.

Aikaisempi työhistoriani on it-alalle melko tyypillinen: diplomi-insinööriksi vuonna 2009 valmistuttuani olen työskennellyt mm. Nokialla, Microsoftilla ja yrittäjänä erilaisissa tehtävissä.

Hakeuduin Netumille tuttavani suosituksesta. Tutkin muitakin uravaihtoehtoja, mutta lopulta mahdollisuudet Netumilla houkuttelivat eniten – tarjolla oli mielenkiintoisia projekteja ja mukavantuntuinen työyhteisö. Aikaisemmissa työpaikoissani olen ollut tiiviisti mukana liiketoiminnan kehittämisessä ja olen pystynyt hyödyntämään monipuolista kokemustani myös Netumilla.

On hienoa, että työnantaja tarjoaa koulutusta ja tukea osaamisen kehittämiseksi, mutta opiskelen aiheeseen liittyviä asioita mielelläni myös omalla ajallani. Netumilla uskotaan elinikäiseen oppimiseen ja siksi työntekijöitä kannustetaan opiskelemaan itseään kiinnostavia asioita. Opiskeluun saa sovitusti käyttää työaikaa. Opiskelen tällä hetkellä mm. dataosaamisen ja tekoälyn opintoja.

Netumilla parasta ovat ihmiset ja työyhteisö. Työ on haastavaa ja ajoittain esimerkiksi tiukat aikataulut tuovat lisäpainetta, mutta siitä huolimatta tunnelma on leppoisa. Ongelmat ratkotaan yhdessä.

Perheellisenä arvostan mahdollisuutta tehdä etätöitä ja joustavuutta työajoissa. Toki nyt esimiestehtävän myötä koen itse tärkeänä olla mahdollisimman paljon läsnä toimistolla.

Esimiehenä uskon olevani kuunteleva ja valmis oppimaan myös muilta. Moni tiimissäni työskentelee sovelluskehityksen parissa ja odotan innolla, että opin lisää heiltä yhteisten projektien aikana. Olen kiinnostunut työelämän tunnetaidoista ja pyrin parhaani mukaan noudattamaan valmentavan johtamistavan periaatteita. Olen erittäin otettu alkusyksystä saamastani ”Luottopelaaja 2019” -tunnustuksesta ja ihan liikutuin lukiessani minua äänestäneiden kollegoiden palautteita.

Vapaa-ajallani vietän aikaa lähinnä perheeni kanssa, mutta osallistun myös aktiivisesti sählyhöntsyihin ja erilaisiin työpaikan harrastustapahtumiin.

Sulje

Marja Elovainio Marja Elovainio

Marja Elovainio

Scrum Master

”Organisaatiossamme kaikki ovat tasavertaisia.”

Lue lisää >>

Toimin Netumilla Scrum Masterina eli palvelevana ohjaajana 10 hengen tiimille isossa hankkeessa, jossa uudistetaan työvoimapalveluita. Hankkeessa noudatetaan SAFe-viitekehystä.

IT-alalla olen työskennellyt jo 30 vuotta. Netumille tulin yrityskaupan myötä noin vuosi sitten, mutta yritys oli minulle tuttu jo aikaisempien yhteistyökuvioiden kautta. Hiljattain työskentelin hetken toisaalla, mutta Netumin avoin ilmapiiri ja mukava työkulttuuri saivat minut palaamaan.

Omassa työssäni minua motivoivat toisaalta sen itsenäisyys ja toisaalta yhteiset onnistumiset tiiminä. Hankkeessani toimitaan SAFE-mallin mukaisesti, ja koen kyseisen ketterän ja skaalautuvan toimintatavan omana juttunani.

Työntekijöiden kannustimissa Netumilla on päädytty ainakin omasta mielestäni oikeanlaisiin asioihin. Arvostan lounasetua, liikuntaseteleitä, terveydenhuoltoa ja vapaa-ajan vakuutusta, koska ne osoittavat, että Netumilla halutaan aidosti huolehtia työntekijöistä.

Monissa firmoissa juhlista ja muista huvituksista on viime vuosina karsittu, mutta Netumilla yhteiset bileet nähdään edelleen tärkeinä. Ja sitä ne ovatkin - on hienoa, että pari kertaa vuodessa pääsee verkostoitumaan kollegoiden kanssa hyvän ohjelman ja tarjoilujen kera. Uskoakseni myös muut arvostavat tätä juhlaperinnettä, sillä tapahtumiin osallistutaan erittäin aktiivisesti.

Parasta Netumilla ovat ehdottomasti ihmiset ja työilmapiiri. Matalahierarkkisessa organisaatiossa kaikki ovat tasavertaisia, ja sen vuoksi työpaikalla voi helposti kysyä neuvoa tai jutella muuten vaan kenen kanssa tahansa.

Työilmapiiriä kuvaavat parhaiten avoimuus ja luottamus. Luottamus tuo mukanaan vapautta, joka oikein käytettynä taas lisää luottamusta entisestään. Meillä näistä on muodostunut positiivinen kierre. Netumilla luottamus näkyy esimerkiksi erinomaisina etätyömahdollisuuksina. Itse teen työviikosta noin puolet kotoa käsin ja puolet toimistolla. Lähes kaikki palaverit pidetään joka tapauksessa verkkokokouksina, joten omalla sijainnilla ei ole merkitystä.

Etätyöstä puheen ollen: Lämpöä rakastavana en panisi vastaan, vaikka Netumilla joskus olisi konttori esimerkiksi Espanjassa - voisin helposti työskennellä talvet siellä!

Istumatyön vastapainoksi pysyn vapaa-ajallani liikkeessä: siitä pitävät huolen neljä koiraani ja hoitohevoseni sekä säännölliset liikuntaharrastukseni juokseminen ja jumpat.

Sulje

Mari Leino Mari Leino

Mari Leino

Päivystäjä

”Kannattaa kokeilla rohkeasti uusia asioita.”

Lue lisää >>

Ajauduin IT-alalle aikoinaan vähän sattumalta, mutta viihdyin 20 vuotta IT-asiantuntijana edellisen työnantajani palveluksessa. Aloin kuitenkin kaivata muutosta ja hakeuduin Netumille päivystäjän tehtävään puolisen vuotta sitten. Pohdin myös alan vaihtoa, mutta olen tyytyväinen tekemääni valintaan.

Muutoksen lisäksi odotin uudelta työltäni haasteita, ja niitä olen todellakin saanut! Edellisessä työssäni toimin Windows-ympäristössä, joten loikka Linuxin pariin on edellyttänyt uuden oppimista. Jo rekrytointivaiheessa kävi selväksi, että Netum ei aina etsi valmiita osaajia, vaan sopivia tyyppejä.

Netum oli minulle ennestään vieras yritys, mutta nettisivuilta ja LinkedInistä sain hyvin tietoa. Tällä kokemuksella voin sanoa, että todellisuus vastaa aika hyvin ennakkokäsitystäni Netumista työnantajana.

Netumilla uskotaan, että tekemällä oppii parhaiten, ja siksi perehdytyskin on ollut pitkälti työssä oppimista. Täällä on positiivinen ilmapiiri ja mielestäni olen saanut apua, kun olen sitä tarvinnut - kysyjään suhtaudutaan aina hermostumatta!

Uutena netumlaisena olen kiinnittänyt huomiota erityisesti yrityksen vapaaseen työkulttuuriin. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä sisältöön ja monesti myös työaikoihin. Työ on myös melko itsenäistä, joten monet hyödyntävät etätyömahdollisuutta.

Minä olen melko sosiaalista tyyppiä ja siksi työskentelen mielelläni toimistolla yhdessä kollegoiden kanssa. Netumilla jokainen voi valita omanlaisensa tavan tehdä työtä.

Haluaisin olla esimerkkinä muille, jotka mahdollisesti pohtivat työpaikan tai jopa alan vaihtoa pitkän uran jälkeen. Kannattaa vain uskoa itseensä ja kokeilla rohkeasti uusia asioita. Työpaikan vaihto ja uuden oppiminen on toki väsyttävää, mutta myös palkitsevaa.

Sulje

Mohamid Shaker Mohamid Shaker

Mohamid Shaker

Sovelluskehittäjä

”Haasteiden ratkaiseminen tuo onnistumisen tunteita.”

Lue lisää >>

Opiskelin aikoinaan matematiikkaa Bagdadin yliopistossa. Suomessa aloin opiskella tietoliikenneinsinööriksi ja valmistuin ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Opintojen jälkeen tein monipuolisesti IT-alan töitä: työskentelin muun muassa It-tukena, testaustehtävissä sekä tietokantojen parissa.

Kolme vuotta sitten hain avointa työpaikkaa Netumilla ja sain paikan. Uskon, että tulin valituksi, koska olen ahkera ja haluan oppia uutta.

Netum on osoittautunut joustavaksi ja reiluksi työnantajaksi. Kolmen vuoden aikana Netum on kasvanut merkittävästi, mutta onneksi kasvu ei ole tuonut mukanaan turhaa byrokratiaa. Mielestäni Netum on tasa-arvoinen työpaikka.

Aloittaessani minulla ei ollut vielä kovin paljon kokemusta koodaamisesta, mutta halu oppia oli sitäkin suurempi. Nykyään suurin osa työajastani kuluu front end ja back end -puolen sovelluskehitystehtävissä ja teknologioista tutuksi ovat tulleet esimerkiksi JAVA, Java EE, Spring Boot, C#/ASP.NET, JavaScrpit, ReactJs Angular, SQL ja MSSQL.

Arvostan Netumia siitä, että täällä annetaan työntekijöille mahdollisuus kehittyä ja oppia tekemällä. Lisäkoulutukseen kannustetaan ja siihen saa käyttää myös työaikaa.

Minulle ykkösasia nykyisessä työssäni ovat sen tarjoamat haasteet ja onnistumisen tunteet. Tuntuu mahtavalta, kun saa ratkaistua käsissä olleen ongelman. Olen myös ylpeä, että saan työni kautta osallistua merkittäviin projekteihin ja antaa oman osaamiseni niiden hyväksi.

Minulla on vain hyvää sanottavaa Netumin ilmapiiristä. Meillä on mahtava työyhteisö. Täällä saa keskittyä omiin töihinsä, mutta kaveria autetaan aina kun tarpeen. Vieläkin muistan, miten alkuaikoina kaverit vastasivat kysymyksiini – ja niitä oli paljon.

Vapaa-ajallani kuntoilen. Kesäaikaan pelaamme viikoittain yhdessä jalkapalloa myös työporukalla, mikä vahvistaa hyvää yhteishenkeä entisestään.

Sulje

Anna Tuominen Anna Tuominen

Anna Tuominen

Konsultti

”Minusta olisi hienoa, jos Netumille hakeutuisi töihin monenlaisia ihmisiä.”

Lue lisää >>

Olen työskennellyt Netumilla lähes kahdeksan vuotta ja tuona aikana tehnyt tietohallintojohdon konsultointia muun muassa tietoturvallisuuteen, tietosuojaan, kokonaisarkkitehtuuriin, vaatimusmäärittelyihin ja prosessien kehittämiseen liittyen.

Aikaisemmin työskentelin pitkään ison kansainvälisen yrityksen sisäisissä kehitystehtävissä. Vaihtaessani työpaikkaa pääsin työskentelemään asiakasprojekteihin – ja pidän siitä edelleen. Koen, että työlläni on merkitys ja se on asiakkaalle arvokasta.

Netumissa minua viehätti erityisesti matala organisaatio ilman hierarkioita ja väliportaita. Usein myös vitsailen, että kiinnostuin Netumista erityisesti siksi, että Helsingin-toimisto sijaitsee Annankadulla – ei kai Anna-niminen henkilö voi sellaista vastustaa?

Viihdyn nykyisessä työssäni: työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja haastavia. Minulla on mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä. Viihtymistä lisäävät myös huumorintajuiset ja avuliaat kollegat sekä avoin ilmapiiri työpaikalla.

Edelleen ajattelen, että Netumilla ei ole turhia hierarkioita, vaikka yritys onkin viime vuosina kasvanut. Minulle työntekijänä on tärkeää, että pääsen itse vaikuttamaan työni sisältöön. Arvostan myös työnantajan mahdollistamaa vapautta: saan itse vaikuttaa siihen, milloin ja missä teen työni.

Olen kiinnostunut positiivisesta psykologiasta, ja tiedostan sen vaikutuksen myös työpaikan ilmapiiriin. Uskon, että hyvä työpaikka syntyy minusta itsestäni ja meistä jokaisesta: asenteista sekä suhtautumisesta asioihin ja ihmisiin.

Netumilla on useita maantieteellisesti erillään olevia toimipisteitä, ja se tuo omat haasteensa yhteishengen rakentamiseen – osa kollegoista jää valitettavasti vieraiksi. Viime vuosina Netumilla on kuitenkin toimittu aktiivisesti yhteenkuuluvuuden tunteen lisäämiseksi järjestämällä yhteisiä tapahtumia ja kehittämällä sisäistä viestintää.

Minusta olisi hienoa, jos Netumille hakeutuisi töihin nykyistä enemmän eri ikäisiä ja taustaisia ihmisiä, myös naisia voisi olla enemmän.

Mielestäni hyvä fyysinen ja sosiaalinen kunto edesauttavat työssä onnistumista. Vapaa-aikanani harrastan ratsastusta, kahvakuulaa, samoilua metsissä ja tuntureilla sekä lavarunoutta.

Sulje

Hannu Vänttinen Hannu Vänttinen

Hannu Vänttinen

Solutions lead

”Netumlaiset ovat positiivisella tavalla ylpeitä omasta osaamisestaan.”

Lue lisää >>

Tulin Netumille töihin yrityskaupan myötä noin vuosi sitten. Mielestäni Netumin ja netumlaisten toimintaa kuvaa parhaiten tietynlainen ammattiylpeys. Esimerkiksi asiakasprojekteissa hommat tehdään niin hyvin kuin osataan. Ongelmat nostetaan reilusti pöydälle ja ratkaistaan, ja näin ollen asiakas saa aina parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Työssäni vastaan kuuden hengen sovelluskehitystiimistä. Tehtävämme on kehittää asiakasyrityksessämme käytössä olevia logistiikan alan sovelluksia. Taustaltani olen IT-tradenomi ja valmistunut myös yliopistosta tietojenkäsittelytieteiden linjalta maisteriksi.

Koko Netum-urani ajan olen työskennellyt asiakasyrityksemme tiloissa, enkä siis ole vielä kovin hyvin päässyt perehtymään oman työnantajani työkulttuuriin. Omassa tiimissäni yhteistyö toimii kuitenkin erinomaisesti ja se on tärkeä osa työssä viihtymistä.

Työntekijöiden sijainti hajallaan on haaste konsulttiyrityksissä. Itseni lisäksi monet muutkin netumlaiset työskentelevät asiakasyritysten tiloissa ja sen lisäksi firmalla on useita omia toimipisteitä. Netumissa yhteishengen luomiseen satsataan muun muassa yhteisillä virkistyspäivillä.

Pidän tämänhetkisestä toimenkuvastani: se tarjoaa riittävästi monipuolista tekemistä ja mahdollisuuden uuden oppimiseen. Haasteitakin riittää, mutta näen sen positiivisena asiana.

Mielestäni Netumilla työn ja vapaa-ajan suhde on tasapainossa. Itse irrottaudun töistä pääasiassa jalkapallon avulla – joko penkkiurheillen tai pelaamalla itse.

Sulje

Jyri-Pekka Tähtinen Jyri-Pekka Tähtinen

Jyri-Pekka Tähtinen

Konsultti

”Netumilla on tekemisen meininki.”

Lue lisää >>

Aloittaessani Netumilla vuonna 2005 se oli vielä pieni ja melko tavanomainen It-talo. On ollut hienoa seurata yrityksen kasvua ja kehitystä – erityisesti viimeisen viiden vuoden aikana on pistetty reilusti isompaa vaihdetta silmään. Uudistuminen on ollut positiivista.

Kasvusta huolimatta on hienoa, että yritys on säilyttänyt oman ”pienen firman” kulttuurinsa. Netumilla ei mielestäni ole turhaa byrokratiaa, mikä näkyy esimerkiksi päätöksenteon sujuvuutena. Yrityksessä on välitön työilmapiiri ja reilu tekemisen meininki.

Työskentelen konsulttina lähinnä tietoturvaan liittyvissä projekteissa valtionhallinnossa ja ministeriöissä. Työni on sopivan vaihtelevaa. Minulle työn projektiluontoisuus sopii: on hienoa, kun saamme asioita valmiiksi ja voi ottaa uusia projekteja työn alle.

Yhteishengen, netumlaisuuden, kannalta on ehkä haastavaa, kun osa henkilöstöstä työskentelee pääasiassa asiakasyrityksen tiloissa. Minulle se ei ole ongelma, sillä olen ollut talossa pitkään ja tunnen paljon kollegoitani. Tiedän, että Netumissa tehdään töitä yhtenäisen työkulttuurin luomiseksi ja se on mielestäni hyvä asia.

Työnantajana Netum on reilu. Meillä on hyvät henkilöstöedut kuten toimiva työterveyshuolto ja palkkataso on mielestäni kilpailukykyinen. Mielestäni nämä edut sitouttavat henkilöstöä juuri sopivalla tavalla.

Työnantaja kannustaa kouluttautumaan ja tarjoaa mahdollisuuden käyttää työaikaa lisäkoulutukseen. Itse olen suorittanut esimerkiksi tietoturvan CISSP-sertifikaatin ja Aalto Pro tietoturvallisuuden koulutusohjelman opinnot työn ohessa.

Minulla on omakohtaista kokemusta siitä, että Netumilla työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu. Oma työni on joustanut juuri silloin, kun se on perheen vuoksi ollut tarpeen.

Työssäni saan tuijotella ruutua niin paljon, että vapaa-aikanani teen mielelläni jotain ihan muuta. Minulla on paljon luontoon ja luonnossa liikkumiseen liittyviä harrastuksia. Hiljattain innostuin myös aloittamaan parikymmentä vuotta tauolla olleen jujutsu-harrastukseni uudelleen.

Sulje

Mika Mattila Mika Mattila

Mika Mattila

System Specialist

”Minulle kehuttiin Netumin ilmapiiriä, enkä ole pettynyt.”

Lue lisää >>

Olen vielä varsin tuore kasvo Netumilla, sillä aloitin marraskuussa 2017. Työssäni ylläpidän asiakkaan Linux-palvelimia ja sisäisiä tuotekehitysympäristöjä sekä joitakin firman sisäisiä it-palveluja.

Hain Netumilla avoinna ollutta työpaikkaa entisen kollegani suosituksesta. Hän oli työskennellyt Netumin palveluksessa jo pitkään ja kehui erityisesti yrityksen myönteistä ilmapiiriä. Reilun vuoden kokemuksen perusteella olen samaa mieltä.

Aikaisempiin työpaikkoihini verrattuna Netum on melko pieni toimija, sanoisin, että ”sopivan” kokoinen. Arvostan firman yhteisöllistä henkeä – töihin on aina mukava tulla. Yhteistä tekemistä järjestetään myös työajan ulkopuolella, minkä ansiosta useimmat kollegat ovat tulleet tutuksi.

Monet ovat olleet Netumilla pitkään ja työyhteisö on hitsautunut yhteen. Uutena työntekijänä koin kuitenkin, että minun oli helppo päästä porukkaan mukaan. Perehdyttämiselle varattiin riittävän paljon aikaa ja se tapahtui joustavasti työn ohessa. Aina olen myös saanut apua, kun on ollut kysyttävää.

It-alalle on tyypillistä, että tekniikat kehittyvät jatkuvasti. Netum tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden lisäkoulutukseen ja se nähdään investointina tulevaisuuteen. Minäkin nautin uuden oppimisesta, ja omat työtehtäväni tarjoavatkin siihen mahdollisuuden lähes päivittäin. Työni on myös mukavan vaihtelevaa. Viime aikoina olen perehtynyt muun muassa Kubernetes-teknologiaan.

Netum on tällä hetkellä kasvu-uralla ja tulevaisuus näyttää kiinnostavalta. Kasvu näkyy myönteisenä kehityksenä kaikessa tekemisessä.

Vapaa-ajallani harrastan pianonsoittoa, erityisesti jazz-musiikkia. Liikuntaa harrastan myös aktiivisesti. Harrastukset antavat hyvän vastapainon toimistotyölle.

Sulje

Netum

Henkilöstöedut

Mitä henkilöstöetuja sinä arvostat?

Lounasetu
Lounasetu
Liikunta- ja kulttuurietu
Liikunta- ja kulttuurietu
Oman osaamisen kehittäminen
Oman osaamisen kehittäminen
Työvälineet – voit valita itse
Työvälineet – voit valita itse
Yhteiset harrastukset
Yhteiset harrastukset
Joustavat työajat
Joustavat työajat
Etätyömahdollisuus
Etätyömahdollisuus
Työkykyvakuutus ja vapaa-ajan ryhmävakuutus
Työkykyvakuutus ja vapaa-ajan ryhmävakuutus
Vaikutusmahdollisuudet
Vaikutusmahdollisuudet
Yhteiset tapahtumat
Yhteiset tapahtumat

Netum Was Here

Suklaasta tsemppiä etätöihin. Suklaasta tsemppiä etätöihin.
Suklaasta tsemppiä etätöihin.
Samassa veneessä. Syyspäivät 2017. Samassa veneessä. Syyspäivät 2017.
Samassa veneessä. Syyspäivät 2017.
Legacy to digi -slogan ohjaa toimintaamme. Legacy to digi -slogan ohjaa toimintaamme.
Legacy to digi -slogan ohjaa toimintaamme.
Fatbiket valmiina Netumin syyspäivillä. Fatbiket valmiina Netumin syyspäivillä.
Fatbiket valmiina Netumin syyspäivillä.
Jousiammuntaa Hämeenlinnassa. Jousiammuntaa Hämeenlinnassa.
Jousiammuntaa Hämeenlinnassa.
Ravut ovat aina paikalla syyspäiväpöydässä. Ravut ovat aina paikalla syyspäiväpöydässä.
Ravut ovat aina paikalla syyspäiväpöydässä.
Komeita ahvenia. Pilkkikisat 2018. Komeita ahvenia. Pilkkikisat 2018.
Komeita ahvenia. Pilkkikisat 2018.
Popcornit jaossa messuilla. Popcornit jaossa messuilla.
Popcornit jaossa messuilla.
Oktoberfestit syksyllä 2018. Oktoberfestit syksyllä 2018.
Oktoberfestit syksyllä 2018.
Netum

Netum on Great Place To Work
-serfitioitu työpaikka! 

 

 

Netum