Netum sijoitus­kohteena

Miksi sijoittaa Netumiin

Digitaalisten, netissä toimivien palveluiden yleistyminen jatkuu sekä yrityksissä että julkishallinnossa tehostaen niiden toimintaa ja helpottaen ihmisten elämää. Digitalisaation lisäksi Netumin palveluiden kysyntään vaikuttavat myös kyberturvallisuuden ja data-analytiikan tarpeen ja IT-omaisuuden kasvu.

Netumin kokenut johto ja henkilöstö ymmärtävät syvällisesti sekä toimintaympäristön kehityksen että asiakkaidensa tietojärjestelmät ja niiden kehitystarpeet ja -mahdollisuudet. Netumin asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä Netumiin, ja yrityksen asiakassuhteet ovat tyypillisesti pitkiä.

Netum on kasvanut sekä yritysostoin että toiminnan laajentumisen kautta. Vuosien 2017 ja 2020 välillä Netumin liikevaihto on kasvanut keskimäärin 20 % vuodessa. Nopea kasvu ei kuitenkaan ole tehnyt organisaatiosta raskasta: Netumin liikevaihto työntekijää kohden on alan korkeimpia. Vahvan kasvun lisäksi Netum on alansa kannattavimpia toimijoita.

 

Taloudelliset tavoitteet ja näkymät

Näkymät 2021:

Netum arvioi liikevaihdon kasvavan 20–22 miljoonaan euroon ja vertailukelpoisen EBITAn olevan 3,1–3,5 miljoonaa euroa tilikaudella 2021.

Netumin keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet:

  • Kasvu: Netumin tavoitteena on saavuttaa 30 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023. Kasvutavoite perustuu orgaaniseen kasvuun. Lisäksi Netum kartoittaa aktiivisesti epäorgaanisen kasvun mahdollisuuksia, ja yhtiön tavoitteena on tehdä valikoidusti yritysostoja.
  • Kannattavuus: Netumin tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvuaan ja saavuttaa vähintään 15 prosentin käyttökatemarginaali vuosittain.
  • Osinkopolitiikka: Netum pyrkii maksamaan vuosittain vähintään 40 prosenttia vertailukelpoisesta tilikauden voitosta osinkoina.

Keskeiset kilpailuedut

Legacy to Digi®: Yhtiö palvelee asiakkaitaan Legacy to Digi® -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin – vastuullisesti ja turvallisesti. Olemassa olevan IT-varannon hyödyntäminen sujuvoittaa digimuutosta ja lisää kustannustehokkuutta.

Matala organisaatio suuren yrityksen palvelutarjoomalla: Yhtiö kykenee tarjoamaan IT-alan palveluitaan konsultoinnista toteutukseen sekä myös muutoin yhdistelemään ketterästi palveluitaan asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Joustava ja ketterä palveluntarjonta: Netumilla on laaja palveluntarjonta ja osaaminen, joiden avulla Yhtiö pystyy reagoimaan nopeasti ja kattavasti asiakkaiden toiveisiin, yhdistelemään palveluja sekä tarjoamaan asiakaskohtaisia ratkaisuja.

Kokenut ja osaava henkilöstö: Yhtiön työntekijät ovat kokeneita, ja näistä 86 prosentilla on senioritason erityisosaaminen eli yli viiden vuoden työkokemus. Yhtiön työntekijöistä jopa 67 prosentilla on yli 15 vuoden työkokemus.

Vahva kyberturvallisuusosaaminen: Netum pystyy tarjoamaan asiakkailleen kyber- ja tietoturvallisuuden sekä tietosuojan ratkaisuja, joiden avulla asiakkaan arki sujuu digitaalisen turvallisuuden vaatimusten mukaisesti ja luotettavasti.

Osakekurssi: