Data- ja analytiikka­palvelut

Liiketoimintasi parantamiseen

Kohti kokonaisvaltaista tiedolla johtamisen kulttuuria

Ajantasainen ja olennainen tieto tulee olla käytettävissä juuri silloin kuin sitä tarvitaan. Haluamme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan tämän tavoitteen kustannustehokkaasti ja hyödyntämällä mahdollisimman automatisoituja työkaluja mahdollisimman laajasti.

Lähtökohtamme on liiketoiminnan parantaminen alkaen liiketoimintatarpeiden analysoinnista datan teknisen polun perille viemiseen. Haluamme mahdollistaa myös kulttuurillisen muutoksen toimintatavoissa, jotta tiedolla johtamisen ja Business Intelligence -ratkaisujen hyödyt tulevat parhaiten esiin.

"Meillä on vahva kokemus siitä, että meitä kuunnellaan. Olemme Netumin kanssa samalla aaltopituudella, ja minkä tahansa kissan saa aina nostaa pöydälle, jos eteen tulee haasteita."

Eija Mäkelä, sovellusasiantuntija, Monetra Keski-Suomi

Tiedolla johtamisen vieminen käytäntöön

Tiedolla johtamisen vieminen käytäntöön pitäisi olla organisaatioille mahdollisimman helppoa riippumatta siitä, onko kyseessä sitten omien töiden, projektin, tiimin tai strategisen tason johtaminen. Monet ajautuvat kuitenkin haasteisiin suurten datamäärien, teknisten kysymysten tai parhaiden käytäntöjen tunnistamisen kanssa.

Netumissa puhumme tiedolla johtamisen 3A-mallista, joka sisältää tiedolla johtamisen toteutuksen kolme vaihetta. 3A viittaa datasta Asiallista, Arvokasta ja lopulta Ansaintaa. Käsitemallinnuksen ja tiedon jalostamisen kautta datasta saadaan merkityksellistä tietoa ja sen päälle voidaan luotettavasti perustaa päätöksiä ja se johtaa oikeisiin toimenpiteisiin, jotka edesauttavat organisaatiota ja luovat kilpailuetua organisaatioiden omassa toimintakentässä. Kun informaatio on käytettävissä, tiedolla johtaminen jalkautuu osaksi yrityskulttuuria, jolloin sen todellinen arvo realisoituu osana päivittäistä työskentelyä.

Miten hyödyt data- ja analytiikka­palveluistamme?

  • Saat riveihisi alan kokeneet huippuasiantuntijat
  • Toteutamme koko projektisi vaatimusmäärittelystä toteutukseen ja ylläpitoon saakka
  • Hallitsemme ketterät menetelmät ja DevOps-malllin
  • Hallitsemme open source- ja pilviteknologiat
  • Laajemmissa tietovarastoratkaisuissa automatisoimme tietovaraston luonnin D# -työkalun avulla
  • Teemme töitä joustavasti, asiakaslähtöisesti ja hyvällä fiiliksellä
  • Filosofiaamme kuuluu toimia viisaasti ja vastuullisesti ja pyrimme aina hyödyntämään olemassa olevaa IT-varantoasi.

Data- ja analytiikkapalveluiden kehittäminen

Analytiikka, tietovarastot ja modernit raportointiratkaisut mahdollistavat intuition tukemisen ja auttavat tekemään parempia päätöksiä on liiketoiminta minkälaista hyvänsä. Tuomalla data näkyväksi, oivallusten ja ”ahaa-elämysten” kautta voidaan ohjata fokusta olennaisiin asioihin ja toimintaa tehostaa on kyse sitten tulevaisuuden suunnittelusta tai reagoimisesta nykytilanteeseen.

Ketterä kehityksemme ja pitkälle viety automatisointi sekä yhdessä tehtävä kokeileva kehittäminen ovat edellytyksenä joustaville odotukset ylittäville raportointiratkaisuille, ovatpa ne sitten ad-hoc raportteja tai ennakoivaa analytiikkaa. Meillä on esimerkiksi paljon kokemusta Azuren datakomponenteista, kuten Data Factorystä ja Power BI:n käytöstä kehitystyössä. Vuosien kokemus integraatioiden ja raportointiratkaisujen kehittämisestä takaa sovittujen projektien aikataulun ja budjettien pitämisen. Asiantuntijamme ovat kokeneita ja kysyttyjä IT-alan ammattilaisia, jotka siten taitavat datan teknisen polun käsittelyn, jotta projektien tavoitteet saavutetaan ajoissa kustannustehokkaasti. Teemme myös jatkuvaa yhteistyötä kokeneiden kumppaniemme kanssa.

ASIAKASTARINA

Case KEHA-keskus

TE-palvelut digiharppauksen äärellä – Netum turvasi yli miljoonan asiakkaan tiedonsiirron

OPPAAT

Lataa uudistettu Tiedolla johtamisen opas!

Yritykset menettävät miljoonia euroja ja häviävät kymmeniä kauppoja sen vuoksi, että eivät pysty hyödyntämään tietoa, joka heillä jo on. Datasta pitäisi saada arvoa, mutta miten?

ASIAKASTARINA

Case Kainuun hyvinvointialue

Uusi tietojohtamisen ratkaisu ohjaa Kainuun hyvinvointialuetta parempaan päätöksentekoon.

TAPAHTUMAT

Webinaaritallenne: Datamatkalla

Webinaarissa asiantuntijamme kertoivat minkälainen on tyypillinen datamatka ja mitä oppeja saatiin modernin data-alustan kehittämisprojektissa LUT-yliopistossa.

ASIAKASTARINA

Case MonetTieto

Monetran ketterä talous- ja HR-raportointiratkaisu MonetTieto toi visuaaliset raportit julkishallintoon.

Jani Henriksson
johtaja
data ja analytiikka
044 788 7712
jani.henriksson@netum.fi

 

Henrikki Kemppainen
Customer Success Manager
data ja analytiikka
040 821 9628
henrikki.kemppainen@netum.fi