Microsoft
Solutions Partner

Microsoftin pitkäaikaisena kumppanina mahdollistamme asiakkaillemme laadukkaita palveluja erityisesti tiedolla johtamisen ja pilvipalveluiden saralla

Netum on Microsoftin pitkäaikainen kumppani, ja kehitämme kumppanuutta aktiivisesti eteenpäin Microsoftin kumppanuusohjelman puitteissa. Hyödynnämme erityisesti pilvi- ja tietoalustojen Azure-palveluita (kuten esim. SQL, Synapse, Data Factory, Fabric, Power Platform, Azure DevOps ja Kubernetes) ja mahdollistamme asiakkaillemme laadukkaita palveluja erityisesti tiedolla johtamisen ja pilvipalvelujen saralla.

Kumppanuusohjelman avulla haluamme viestiä asiakkaillemme osaamistamme Microsoft-ratkaisujen toimittajana. Kumppaniohjelman Solutions Partner -tason saavuttaminen edellyttää riittävää määrä sertifioituja osaajia, joiden asiantuntemuksen kasvattamiseen panostamme jatkuvasti. Microsoft AI Cloud Partner Program -kumppaniohjelmassa olemme saavuttaneet Solutions Partner for Data & AI (Azure) sekä Solution Partner for Digital & App Innovation -tasot, ja tavoittelemme muitakin Solutions Partner -tasoja. 

 

Tietoalustat ja tietovarastoratkaisut

Ydinosaamiseemme kuuluu modernien pilvipohjaisten Azure-tietoalustojen (data platform) ja tietovarastoratkaisujen (data warehouse) toimittaminen. Olemme toimittaneet lukuisia Azure-tietoalustojen projekteja erityisesti hyvinvointialueille, kaupungeille ja kunnille sekä oppilaitoksille. Jotkut projekteista ovat myös sisältäneet SQL-pohjaisen on-premise tietovaraston siirtämistä Azure-pilvipalveluun. Azure-tietoalustojen toteutusten lisäksi tarjoamme raportointiosaamista PowerBI -työkalulla. Perinteisen raportoinnin lisäksi yksi uusimmista trendeistä on raporttien kaksisuuntaisuus. Tämä mahdollistaa sen, että raportin käyttäjät pystyvät syöttämään esimerkiksi indikaattoritietoa takaisin tietoalustaan hyödyntämällä Power App -palvelua.

FinOps - pilvipalvelujen optimointi

FinOps (Financial Operations) on innovatiivinen lähestymistapa pilvialustojen taloushallintaan, joka yhdistää ketterän kehityksen ja kustannustehokkuuden.

FinOps mahdollistaa tiiviin yhteistyön kehittäjien ja taloushallinnon ammattilaisten välillä. Yhteiset tavoitteet ja selkeä kommunikaatio auttavat ymmärtämään kustannuksia ja vaikutuksia paremmin.

Netumin kokeneet asiantuntijat auttavat organisaatioita hyödyntämään pilviresurssejaan ja optimoimaan käytön kustannuksia mahdollisimman tehokkaasti. Tämä tehostaa toimintaa ja vapauttaa resursseja keskittymään innovaatioihin ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Pilvipalveluiden ylläpito

Netum tunnetaan osaavista asiantuntijoistaan, joten voit rauhassa jättää pilviympäristösi ylläpidon hoitoomme ja keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen.

Hyödynnämme parhaita käytäntöjä ja prosesseja pilviympäristösi jatkuvassa kehittämisessä. Panostamme automaatioon, seurantaan ja reagointiin toiminnallisen huippuosaamisen saavuttamiseksi, mikä mahdollistaa luotettavien ja skaalautuvien palveluiden tarjoamisen pilviympäristössäsi.

Ylläpidon keskeisiä osa-alueita ovat esimerkiksi muutosten hallinta ja automatisointi, tapahtumiin vastaaminen nopeasti, ja operatiivisten mittareiden määrittäminen ja seuranta jatkuvan parantamisen ja operatiivisen tehokkuuden saavuttamiseksi.

ASIAKASTARINA

Case AVI: Eroon exceleistä, visualisoitu raportointi tilalle

Tietokannaksi valikoitui Azuren SQL Database ja käyttöliittymäksi Power Apps.

ASIAKASTARINA

Järvenpää kaupunkien kärkeen tiedolla johtamisessa

Olemassa olevaa teknistä ratkaisua kehitettiin uuden Azure-tietoalustan päälle ja moderni Synapse-tekniikka otettiin käyttöön.

ASIAKASTARINA

Monetran ketterä MonetTieto toi visuaaliset raportit julkishallintoon

Microsoft Azuren pilvipohjaisella tietoalustalla operoiva ja Power BI -työkaluilla käytettävä MonetTieto tekee tietojohtamisesta modernia ja tehokasta.

Kiinnostaako kumppanuudet?

Kiinnostuitko palveluista?