‹ Tutustu Netumilaisiin

Jyri-Pekka Tähtinen, Konsultti

”Netumilla on tekemisen meininki.”

Aloittaessani Netumilla vuonna 2005 se oli vielä pieni ja melko tavanomainen It-talo. On ollut hienoa seurata yrityksen kasvua ja kehitystä – erityisesti viimeisen viiden vuoden aikana on pistetty reilusti isompaa vaihdetta silmään. Uudistuminen on ollut positiivista.

Kasvusta huolimatta on hienoa, että yritys on säilyttänyt oman ”pienen firman” kulttuurinsa. Netumilla ei mielestäni ole turhaa byrokratiaa, mikä näkyy esimerkiksi päätöksenteon sujuvuutena. Yrityksessä on välitön työilmapiiri ja reilu tekemisen meininki.

Työskentelen konsulttina lähinnä tietoturvaan liittyvissä projekteissa valtionhallinnossa ja ministeriöissä. Työni on sopivan vaihtelevaa. Minulle työn projektiluontoisuus sopii: on hienoa, kun saamme asioita valmiiksi ja voi ottaa uusia projekteja työn alle.

Yhteishengen, netumlaisuuden, kannalta on ehkä haastavaa, kun osa henkilöstöstä työskentelee pääasiassa asiakasyrityksen tiloissa. Minulle se ei ole ongelma, sillä olen ollut talossa pitkään ja tunnen paljon kollegoitani. Tiedän, että Netumissa tehdään töitä yhtenäisen työkulttuurin luomiseksi ja se on mielestäni hyvä asia.

Työnantajana Netum on reilu. Meillä on hyvät henkilöstöedut kuten toimiva työterveyshuolto ja palkkataso on mielestäni kilpailukykyinen. Mielestäni nämä edut sitouttavat henkilöstöä juuri sopivalla tavalla.

Työnantaja kannustaa kouluttautumaan ja tarjoaa mahdollisuuden käyttää työaikaa lisäkoulutukseen. Itse olen suorittanut esimerkiksi tietoturvan CISSP-sertifikaatin ja Aalto Pro tietoturvallisuuden koulutusohjelman opinnot työn ohessa.

Minulla on omakohtaista kokemusta siitä, että Netumilla työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu. Oma työni on joustanut juuri silloin, kun se on perheen vuoksi ollut tarpeen.

Työssäni saan tuijotella ruutua niin paljon, että vapaa-aikanani teen mielelläni jotain ihan muuta. Minulla on paljon luontoon ja luonnossa liikkumiseen liittyviä harrastuksia. Hiljattain innostuin myös aloittamaan parikymmentä vuotta tauolla olleen jujutsu-harrastukseni uudelleen.