Netum toteuttaa Maahanmuuttovirastolle uuden maatietopalveluportaalin

Tiedote 24.6.2019

Netum Oy toteuttaa Maahanmuuttovirastolle sähköisen maatietopalveluportaalin. Maatietopalveluportaali kokoaa yhteen maatietopalvelun kotisivut, lähtömaatietokannan sekä maatietotutkijoiden yhteiset työtilat. Tietokantaan kootaan lähtömaatietoa päätöksenteon ja muiden viranomaisten tarpeisiin.

Uuden sähköisen maatietopalvelujärjestelmän tarkoitus on taata laadukkaan ja ajantasaisen lähtömaatiedon helppo ja nopea saatavuus maahanmuuton, erityisesti turvapaikkaprosessin, kanssa tekemisissä oleville viranomaisille ja muille sidosryhmille.

”Uusi maatietoportaali tulee tehostamaan huomattavasti lähtömaatiedon hyödyntämistä päätöksenteossa. Suunnitelmissa on portaalin avaaminen myöhemmin myös julkiseen käyttöön. Kun maatietotuotteemme ovat kaikille helposti löydettävissä, vapautuu resursseja erilaisiin tietopyyntöihin vastaamisesta, ja maatietopalvelun toiminnasta tulee läpinäkyvämpää”, kommentoi Maahanmuuttoviraston suunnittelija Daniel Grant.

Järjestelmän uudistus on osa Maahanmuuttoviraston Älykäs Digitaalinen Virasto (ÄDV) -hanketta. Projekti alkoi huhtikuussa 2019 ja portaali valmistuu keväällä 2020.

”Olemme innoissamme siitä, että pääsemme tässäkin hankkeessa rakentamaan suomalaista tietoyhteiskuntaa” -toteaa Netum Oy:n konsultointijohtaja Juha-Pekka Leskinen.

Netum toteuttaa ratkaisun Optimizelylla (ent. Episerver), joka on monipuolinen ja tehokas sisällönhallintajärjestelmä.

Lisätietoja:
suunnittelija Daniel Grant, p. 0295 433 866, daniel.grant(at)migri.fi
konsultointijohtaja Juha-Pekka Leskinen, p. 050 384 3997, juha-pekka.leskinen(at)netum.fi