Netum panostaa kyberturvallisuusliiketoimintansa kehittämiseen ja nimittää Harri Sunin uuden yksikön johtoon

Lehdistötiedote 4.1.2021 klo 8.30

 

IT-palvelutalo Netum perustaa uuden kyberturvallisuuspalveluiden liiketoiminta-alueen, johon keskitetään yhtiön nykyinen kyber- ja tietoturvallisuuteen sekä tietosuojaan liittyvä osaaminen ja palvelut. Liiketoimintaa johtamaan on nimitetty Harri Suni, eversti evp.

”Panostamme Netumissa kyberturvallisuuteen uudella otteella. Keskittämällä tietoturvaosaamisemme omaksi liiketoiminta-alueeksi pystymme entistä paremmin tarjoamaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja yritysten ja yhteiskunnan digitaalisen turvallisuuden sekä kyberturvallisuuden parantamiseksi”, kommentoi Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen.

Kyberturvallisuuspalveluiden liiketoiminta-alueen johtajaksi 1.1.2021 alkaen nimitetty Suni on palvellut Puolustusvoimien eri tehtävissä yli 30 vuoden ajan, viimeksi Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtajana. Hänellä on laajaa osaamista kyberturvallisuuden johtotehtävistä sekä kyber- ja tietoturvallisuuspalveluiden kehittämisestä ja varmistamisesta.

”Minulle on tärkeää, että Netumin arvot vastaavat hyvin omaa arvomaailmaani ja että saan jatkaa työtä kyberturvallisuuden eteen. Kokemukseni yhteiskunnan kriittisten järjestelmien suojaamisesta sekä tuntemukseni valtionhallinnon ja turvallisuusviranomaisten toiminnasta ja heidän tarpeistaan tukevat varmasti Netumia kyberturvallisuuspalveluiden liiketoiminnan kehittämisessä. On hienoa päästä osaksi Netumin huippuosaajien joukkoa”, toteaa Harri Suni.

”Uuden kyberturvallisuusyksikön myötä palvelumme niin julkiselle kuin yksityisellekin sektorille laajenevat ja vahvistuvat. On upeaa saada pitkän uran kansallisen ja kansainvälisen kyberturvallisuuden parissa tehnyt Harri Suni vahvistamaan Netumin kokenutta johtoryhmää sekä osakkaaksi yritykseemme. Hänen tehtävänään on kehittää määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti osaamistamme ja kumppanuuksiamme kyberturvallisuuden alueella”, sanoo Matti Mujunen.

Netumin tietoturvallisuusasiakkaisiin kuuluu muun muassa Digi- ja väestötietovirasto, jonka kanssa solmitun sopimuksen myötä yhtiö toimitti vuoden 2020 aikana konsultointi- ja auditointiprojekteja lähes 20 eri viranomaiselle.

 

Netum Oy

Matti Mujunen, toimitusjohtaja

Lisätietoja: 

 

Matti Mujunen, toimitusjohtaja
p. 0400 476401
E-mail: matti.mujunen@netum.fi

 

 

Harri Suni, johtaja, Kyberturvallisuuspalvelut
p. 040 5229545
E-mail: harri.suni@netum.fi

Netum lyhyesti

Netum Oy on vuonna 2000 perustettu ja vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jonka tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Yhtiö palvelee julkishallintoa sekä yritysasiakkaita Legacy to Digi -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin. Netum-konsernin liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuonna 2020 noin 30 prosenttia yli 17 miljoonaan euroon, liikevoiton ennen liikearvon poistoja ollessa lähes 3 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 145 henkilöä Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Porissa.