Netum D#-kumppaniksi – Cerionin kehittämä tuote on tietovarastokehittäjän uusi huipputyökalu

Netum Group Oy
Tiedote 09.02.2021

IT-palvelutalo Netum on ryhtynyt tammikuusta 2021 alkaen Cerionin kehittämän D#-tuotteen (DSharp) kumppaniksi. D# on tietovarastojen kehittämiseen ja ylläpitoon suunniteltu ratkaisu, jonka merkittävin hyöty on tietovarastokehityksen automatisointi.

Netum näkee D#:ssa merkittävän markkinapotentiaalin. ”D# on meille nopeasti kasvavana IT-talona huikea mahdollisuus tarjota asiakkaillemme entistä parempia digipalveluita. Yritysten ja julkishallinnon tiedon määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Siksi on tärkeää vastata tietovarastoinnin tarpeisiin ketterillä ratkaisuilla”, sanoo Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen.

D# sopii kaikenkokoisten organisaatioiden tietovarastoinnin kehittämiseen. Se on kustannustehokas ratkaisu myös pienempiin projekteihin, sillä nopean kehityssyklin ansiosta elinkaarikustannukset ovat jopa 80 % alemmat kuin perinteisissä tietovarastointiprojekteissa. Kokonaisprojektit valmistuvat muutamassa viikossa. Tarpeiden muuttuessa uudet ominaisuudet viedään tuotantoon ripeästi, hallitusti ja riskittömästi modernien DataOps-periaatteiden mukaisesti. Ratkaisun tekninen dokumentaatio generoidaan myös automaattisesti, ja se on siten aina ajan tasalla. Kun tietovaraston kehitys on automatisoitu, ei kehittäminen ole enää henkilösidonnaista. Tämä tuo ennustettavuutta ja turvaa organisaatioille.

Käytännössä D# generoi tietovarastoon tarvittavan SQL-koodin täysin automaattisesti käsitemallin pohjalta, jolloin kehittäjän ei tarvitse kirjoittaa koodia itse. Käsitemalli on D#:n tekninen peruskivi, joka takaa tietovarastoinnin toteutustavan sovitun mallinnusstandardin mukaisesti. Näin käsitemalli toimii myös yhteisenä ja ymmärrettävänä kielenä kaikille organisaation data-ammattilaisille.

”D# on juuri sitä, mitä asiakkaamme tarvitsevat. Uskomme monen organisaation ottavan ison tuottavuusloikan analytiikkaan D#:n ansiosta”, Mujunen povaa.

Cerion on kehittänyt yli kymmenen vuoden ajan tietovarastoinnin kehittämisen automatisoivia ratkaisuja ja kuuluu alan kärkitekijöihin Suomessa. D#:n uusin versio tukee Data Vault 2.0 -rakennetta, joka on noussut Suomessa tietovarastoinnin projektien standardiratkaisuksi.

”Tietovarastoinnin kehittämisprojektit ovat aiemmin kärsineet huonosta maineesta, koska ne ovat olleet massiivisia, rahaa ja aikaa vieviä prosesseja. Olemme työskennelleet tavoitteellisesti viime vuosina saadaksemme menetelmät ja työkalut joustavammiksi. Täysiverinen moderni Data Vault 2.0 -tietovarasto syntyy esimerkiksi Azure-pilveen muutamassa viikossa”, sanoo Cerionin toimitusjohtaja Altti Raali.

Lisätietoja: 

Matti Mujunen, toimitusjohtaja
Netum Group Oy
p. +358400476401
matti.mujunen@netum.fi

 

Altti Raali, toimitusjohtaja
Cerion Solutions Oy sekä DSharp Oy
p. +358405573047
altti.raali@cerion.fi

Netum lyhyesti

Netum on vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista. Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Yhtiö palvelee julkishallintoa sekä yritysasiakkaita Legacy to Digi -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin. Vuonna 2020 Netum-konsernin liikevaihto kasvoi 17,5 miljoonaan euroon, ja kasvua oli 31 prosenttia edellisvuodesta. Liikevoitto ennen liikearvon poistoja oli 3,0 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2020 aikana keskimäärin 128 henkilöä. Tällä hetkellä Netumilla on 145 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Porissa.

 

Cerion Solutions Oy

Cerion on vuonna 2004 perustettu datan ja digitalisoinnin hyödyntämisen asiantuntijayritys. Autamme yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita ottamaan kaiken hyödyn irti digitaalisista ratkaisuista. Tunnemme asiakkaidemme arjen haasteet ja tuotamme lisäarvoa konkreettisten, testattujen ja tulosta tuottavien käytäntöjen avulla. Saat meiltä parhaat asiantuntijat ja työkalut sekä kirkkaan näkemyksen, jotka yhdessä mahdollistavat oikean ja ajantasaisen tiedon hyödyntämisen päivittäisessä toiminnassa sekä johtamisessa – tavoitteellisella otteella. 40 osaajaamme toimii tiiviissä yhteistyössä kattavan kumppaniverkostomme kanssa.

 

DSharp Oy

DSharp Oy on Data Vault -pohjaisten tietovarastojen kehittämisen automatisointiin keskittyvä yritys. D# työkaluliiketoiminta eriytettiin Cerion Solutions Oy:stä omaksi liiketoiminnakseen tammikuussa 2021.

 

Lisätietoa: www.cerion.fi ja www.cerion.fi/dsharp/