Projekti: Napapiirin kiertotalouspuistohanke

Napapiirin kiertotalouspuistohanke on Rovaniemen Kehitys Oy:n, Napapiirin Residuum Oy:n ja Napapiirin Vesi ja Energia Oy:n sekä Rovaniemen kaupungin yhteinen kiertotalouden kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on perustaa arktinen kiertotalouspuisto Rovaniemen Alakorkaloon ja luoda kasvualusta kiertotalouden innovaatioille alueella.

Helmikuussa käynnistyneessä suunnitteluprojektissa keskitytään erilaisiin materiaali-, tuotanto-, teknologia-, palvelu-, maankäyttö- sekä liiketoimintaselvityksiin Afry Finland Oy:n toimesta. Näiden lisäksi kiertotalouspuiston toiminnan tueksi on tarkoitus kehittää digitaalinen alusta, jonka avulla jätemateriaaleista uusiomateriaalien raaka-aineita tarjoavat ja niitä hyödyntävät tahot kohtaavat toisensa. Tässä vaiheessa selvitetään, onko olemassa valmista sovellusta/ohjelmaa (valmis-ohjelmistoa tai palveluna tarjottavaa ratkaisua), joka toimisi digitaalisena alustana. Mikäli valmisohjelmistoa/palvelua ei ole, tässä työssä tehdään määrittely digitaaliselle alustalle. Digitaalisen alustan selvitystyöstä vastaa Netum Oy. Projekti päättyy marraskuussa 2021.

Lisätietoja: 

Jari Jokinen,
jari.jokinen@netum.fi

Netum lyhyesti

Netum on vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista. Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Yhtiö palvelee julkishallintoa sekä yritysasiakkaita Legacy to Digi -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin. Vuonna 2020 Netum-konsernin liikevaihto kasvoi 17,5 miljoonaan euroon, ja kasvua oli 31 prosenttia edellisvuodesta. Liikevoitto ennen liikearvon poistoja oli 3,0 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2020 aikana keskimäärin 128 henkilöä. Tällä hetkellä Netumilla on 150 työntekijää Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Porissa.