Tietoturvaseteli organisaatiosi kyberturvallisuusympäristön kehittämiseen

PÄIVITYS 22.6.2023: Suomeen rekisteröityjen pk-yritysten on nyt mahdollista saada uutta rahoitusta modernien kyberturvallisuusratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoprojekteihin. Rahoitustuella vahvistetaan ensisijaisesti pk-yritysten omia valmiuksia sekä Suomen kansallista kapasiteettia ja infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä suojautumiseen. Rahoitustukihaku on auki 16.6.–16.8.2023.  Lisätietoja Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta: Kansallisesti myöntämämme rahoitustuet

 

Tietoturvaseteli

Tietoturvaseteli on Valtioneuvoston asettama uusi määräaikainen rahallinen avustus, jonka avulla yritykset voivat konkreettisesti parantaa järjestelmiensä tietoturvaa sekä kehittää omaa tietoturvaosaamistaan. Kansainvälisessä turvallisuusympäristössä tapahtuneet pysyvät muutokset ovat lisänneet merkittävästi myös meihin kohdistuvaa kyberuhkaa. Yleisen kybervarautumistason nostaminen yhteiskunnan kriittisillä sektoreilla parantaa yhteiskunnan kykyä suojautua muun muassa hybridiuhkilta.

Tietoturvaseteli on suunnattu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille tietoturvaa parantaviin toimiin Suomessa. Tukea voi hakea 1.12.2022 alkaen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta. Tukea voidaan myöntää vain kustannuksiin, jotka ovat syntyneet tukihakemuksen jättämisen jälkeen ja viimeistään 31.12.2024.

 

Tietoturvasetelissä kaksi suuruusluokkaa

Kokonaisuudessaan tietoturvan kehittämisen tuen maksamiseen on varattu 6 miljoonaa euroa. Tästä summasta 2 miljoonaa euroa voidaan myöntää enintään 100 000 euron tukina ja 4 miljoonaa enintään 15 000 euron tukina yritystä kohden. Yritys voi saada joko yhden enintään 15 000 euron tuen tai yhden enintään 100 000 euron tuen, ei molempia.

Tietoturvaseteli - max 15 000 euroa

Enintään 15 000 euron tukea voi saada vain yritys, jonka palveluksessa on vähemmän kuin 250 työntekijää ja jonka vuosiliikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma on enintään 43 miljoonaa euroa. Yritykset voivat hyödyntää pienempää tukea esimerkiksi tietojärjestelmiensä tarkastus- ja arviointityöhön tai henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. ​Tuessa ei ole omavastuuta.

Tietoturvaseteli -  max 100 000 euroa

Suurempi tietoturvaseteli on arvoltaan enintään 100 000 euroa, ja se on tarkoitettu uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi. Suuremmalla tietoturvasetelillä yritykset voivat kattaa 70 prosenttia tietoturvaprojektin kuluista, eli projektikustannusten omavastuu on 30 prosenttia.​

HUOM! Hakemusten määrä on ylittänyt varatut määrärahat molemmissa suuruusluokissa jo heti joulukuun alkupuolella. Tarve kehitystyölle on siis suuri. Hakemusten määrä ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin päätösten määrä.

Tilannetta voi seurata täältä: Hae tietoturvan kehittämisen tukea. Sivulta löytyy myös toimintaohjeet tuen hakemiselle.

 

Kuinka Netum voi auttaa?

Kokeneiden ja pätevien asiantuntijoidemme avulla tunnistat yrityksesi tai organisaatiosi kyberturvallisuus-, tietoturva- ja tietosuojariskit sekä varmistat, että kyberturvallisuuden taso vastaa asetettuja vaatimuksia ja toimintasi tarpeita. Varmista siis organisaatiosi toimintakyky Netumin kyberturvallisuuspalvelujen avulla.

 

Ota meihin yhteyttä ja sovitaan tapaaminen!

    Olen kiinnostunut:

     

     

    Olen kiinnostunut seuraavista palveluista:


    Sivustomme tietosuojaseloste, uutiskirjeen ja tiedotetilauksen tietosuojaseloste