Rekrytointi Netumilla – hakijaystävällisyys avainasemassa

Mitä kasvava IT-talo tarvitsee? Varmasti usealle tulee ensimmäisenä mieleen osaavat asiantuntijat. Rekrytoinnin rooli Netumilla on toimia kasvun mahdollistajana ja löytääksemme uusia asiantuntijoita, tulee meidän panostaa rekrytointiin. Me Netumilla olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman hakijaystävällistä.

Rekrytoinnin polku Netumilla 

Rekrytointi aihealueena herättää usein paljon ajatuksia, sillä suurin osa meistä on joskus hakenut työpaikkoja ja ollut osana erilaisia rekrytointiprosesseja. Uskomme myös, että rekrytoinnissa ei voi koskaan olla täydellinen ja jokainen hakijakohtaaminen opettaa työnantajaa kohti entistä sujuvampaa rekrytointia.

Rekrytointiprosesseja löytyy IT-alalla laidasta laitaan. Haettavasta roolista riippuen rekrytoinneissa myös painotetaan eri osaamisalueita ja ominaisuuksia. Olemme halunneet rakentaa rekrytoinnistamme mahdollisimman yksinkertaista ja hakijaystävällistä. Hakemuksen voit jättää kätevästi Netumin omaan hakujärjestelmään, jonka kautta pääsemme tutustumaan osaamiseesi. Mikäli avoimissa rooleissa ei löydy toiveitasi vastaavaa tehtävää, meille voi aina jättää myös avoimen hakemuksen.

Panostamme mukavaan kohtaamiseen 

Haastatteluissa haluamme panostaa mukavaan kohtaamiseen, molemminpuoliseen keskusteluun ja pyrimme luomaan mahdollisimman aidon ja todenmukaisen kuvan haettavasta tehtävästä. Rekrytointiprosessi sisältää tilanteen mukaan yksi tai kaksi haastattelukierrosta, minkä jälkeen pyrimme tekemään rekrytointipäätöksen. On tärkeää muistaa, että toisinaan myös hakija saattaa toivoa uutta keskustelukierrosta ja haluamme palvella hakijan toiveita mahdollisimman hyvin.  Tarvittaessa voimme järjestää tapaamisen esimerkiksi tulevan tiimikaverin kanssa.

Ensimmäisessä haastattelussa on pääsääntöisesti mukana Netumin rekrytoija sekä tuleva esihenkilö tai tekninen asiantuntija. Haastattelun aikana käymme läpi hakijan työhistoriaa sekä osaamista. Haastattelussa onkin hyvä valmistautua kertomaan omasta työkokemuksesta ja osaamisesta mahdollisimman kattavasti. Mikäli työkokemus on vielä vähäistä, kuulemme mielellämme mahdollisista opinto- tai harrasteprojekteista. Toisena olennaisena kokonaisuutena on tuoda esiin mitä toivoo tulevaisuuden työuralta. Netumilla haluamme luoda pitkäaikaisia urapolkuja ja keskustelun ytimessä onkin selvittää, voisimmeko sopia toisillemme myös pitkällä tähtäimellä.

Sujuva tiedonkulku ja prosessin yksinkertaisuus ovat valttia

Keskustelut pidetään pääsääntöisesti Teamsin välityksellä, sillä työskentelemme ympäri Suomen. Olemme kuitenkin avoimia myös kasvokkain pidettäville juttutuokioille ja usein mahdolliset toisen kierroksen tapaamiset saatetaankin pitää jollain viihtyisistä konttoreistamme. Haastattelun päätteeksi sovimme yhdessä aikataulun rekrytoinnin etenemisestä sekä mahdollisista seuraavista vaiheista. Haluamme panostaa sujuvaan tiedonkulkuun ja pyrimme antamaan aktiivisesti väliaikatietoa muutosten kohdatessa. Olemme yhteydessä myös hakijoihin, joiden kanssa emme pääse etenemään haastatteluvaiheeseen. Rekrytoijaltamme on aina mahdollista kysyä lisätietoa rekrytointipäätöksen taustoista.

Hakijaystävällisyys on pyritty säilyttämään koko rekrytointiprosessin ajan ja olemmekin saaneet hakijoilta kiitosta prosessin yksinkertaisuudesta ja haastattelutuokioissa vallinneesta rennosta ilmapiiristä. Merkittävä osa rekrytoinneista painottuu luonnollisesti teknisiin rooleihin ja parhaiten yrityksemme tekemisestä osaavat kertoa lahjakkaat asiantuntijamme, joiden kanssa käydyt keskustelut ovat prosessin keskeisintä ja hakijan kannalta mielenkiintoisinta vaihetta rekrytoinnissa.

Erilaiset osaajat ja mielekäs arki vievät hyviin tuloksiin

Netumilaiset muodostavat kirjavan joukon eri taustoista tulevia osaajia. Meitä yhdistää kuitenkin vahva kyky tuottaa toimivia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi, halu oppia ja kehittyä IT-alalla sekä vahva auttamisen kulttuuri. Vaikka rekrytointimme pääsääntöisesti keskittyy kokeneiden osaajien löytämiseen, mahdollistamme myös uusien tieteenharjoittajien työllistymisen esimerkiksi monipuolisten harjoittelujaksojen kautta. Tänä vuonna saimme joukkoomme kuusi motivoitunutta ja innokasta kesätyöntekijää.

Teknologiakattauksemme ollessa laaja, pyrimme aina avaamaan toivottua teknologiaosaamista työpaikkailmoituksessa. Emme kuitenkaan oleta sinun osaavan kaikkea ja haastattelun tarkoituksena onkin muodostaa tarkempi käsitys siitä, millaista urapolkua toivot, millaisia vahvuuksia osaamisessasi on sekä millainen työnkuva palvelee sinua myös pitkällä tähtäimellä. Rekrytoinnin edetessä seuraamme myös aktiivisesti projektiemme tilannetta ja meille on tärkeää, että mielenkiintosi kohtaa asiakasprojektimme kanssa. Uskomme, että arjen mielekkyys vie hyviin tuloksiin ja sitouttaa uuteen työpaikkaan jo ensimetreiltä alkaen.

Toisinaan meiltä rekrytoijilta kysytään, kuinka erottua työnhaussa ja valitettavasti tähän ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. Netumilla kuitenkin arvostamme, että avaat hakemuksessasi mielenkiintoasi IT-alaa ja haettavaa tehtävää kohtaan. Teknisten roolien kohdalla myös teknologiaosaamisesi avaaminen on merkittävässä osassa ja pitää edelleen pintansa. Kannustamme Netumilla vahvasti uusien teknologioiden oppimiseen, joten kuulemme myös mielellämme mitä haluaisit tulevaisuudessa osata.

Mikäli haluat kysyä lisää Netumin rekrytoinnista, rekrytoijamme Minna sekä Veera auttavat sinua mielellään.

 

Minna Hänninen
Rekrytoinnit
040 630 3265
minna.hanninen@netum.fi

 

Veera Inna
Rekrytoinnit
044 511 4574
veera.inna@netum.fi