‹ Tutustu Netumilaisiin

Jani Henriksson, Johtava asiantuntija, tiimiesimies, tiedolla johtaminen

”Esimiehenä yritän toteuttaa valmentavan johtamisen periaatteita.”

Aloitin Netumilla noin puolitoista vuotta sitten analyytikon tehtävässä, johon kuuluu raportointia ja datan jalostamista sekä asiakasprojekteissa että sisäisissä hankkeissa. Jokin aika sitten toimenkuvani hieman muuttui, sillä aloitin oman työni ohessa tiimiesimiehenä.

Aikaisempi työhistoriani on it-alalle melko tyypillinen: diplomi-insinööriksi vuonna 2009 valmistuttuani olen työskennellyt mm. Nokialla, Microsoftilla ja yrittäjänä erilaisissa tehtävissä.

Hakeuduin Netumille tuttavani suosituksesta. Tutkin muitakin uravaihtoehtoja, mutta lopulta mahdollisuudet Netumilla houkuttelivat eniten – tarjolla oli mielenkiintoisia projekteja ja mukavantuntuinen työyhteisö. Aikaisemmissa työpaikoissani olen ollut tiiviisti mukana liiketoiminnan kehittämisessä ja olen pystynyt hyödyntämään monipuolista kokemustani myös Netumilla.

On hienoa, että työnantaja tarjoaa koulutusta ja tukea osaamisen kehittämiseksi, mutta opiskelen aiheeseen liittyviä asioita mielelläni myös omalla ajallani. Netumilla uskotaan elinikäiseen oppimiseen ja siksi työntekijöitä kannustetaan opiskelemaan itseään kiinnostavia asioita. Opiskeluun saa sovitusti käyttää työaikaa. Opiskelen tällä hetkellä mm. dataosaamisen ja tekoälyn opintoja.

Netumilla parasta ovat ihmiset ja työyhteisö. Työ on haastavaa ja ajoittain esimerkiksi tiukat aikataulut tuovat lisäpainetta, mutta siitä huolimatta tunnelma on leppoisa. Ongelmat ratkotaan yhdessä.

Perheellisenä arvostan mahdollisuutta tehdä etätöitä ja joustavuutta työajoissa. Toki nyt esimiestehtävän myötä koen itse tärkeänä olla mahdollisimman paljon läsnä toimistolla.

Esimiehenä uskon olevani kuunteleva ja valmis oppimaan myös muilta. Moni tiimissäni työskentelee sovelluskehityksen parissa ja odotan innolla, että opin lisää heiltä yhteisten projektien aikana. Olen kiinnostunut työelämän tunnetaidoista ja pyrin parhaani mukaan noudattamaan valmentavan johtamistavan periaatteita. Olen erittäin otettu alkusyksystä saamastani ”Luottopelaaja 2019” -tunnustuksesta ja ihan liikutuin lukiessani minua äänestäneiden kollegoiden palautteita.

Vapaa-ajallani vietän aikaa lähinnä perheeni kanssa, mutta osallistun myös aktiivisesti sählyhöntsyihin ja erilaisiin työpaikan harrastustapahtumiin.