‹ Tutustu Netumilaisiin

Mohamid Shaker, Sovelluskehittäjä

”Haasteiden ratkaiseminen tuo onnistumisen tunteita.”

Opiskelin aikoinaan matematiikkaa Bagdadin yliopistossa. Suomessa aloin opiskella tietoliikenneinsinööriksi ja valmistuin ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Opintojen jälkeen tein monipuolisesti IT-alan töitä: työskentelin muun muassa It-tukena, testaustehtävissä sekä tietokantojen parissa.

Kolme vuotta sitten hain avointa työpaikkaa Netumilla ja sain paikan. Uskon, että tulin valituksi, koska olen ahkera ja haluan oppia uutta.

Netum on osoittautunut joustavaksi ja reiluksi työnantajaksi. Kolmen vuoden aikana Netum on kasvanut merkittävästi, mutta onneksi kasvu ei ole tuonut mukanaan turhaa byrokratiaa. Mielestäni Netum on tasa-arvoinen työpaikka.

Aloittaessani minulla ei ollut vielä kovin paljon kokemusta koodaamisesta, mutta halu oppia oli sitäkin suurempi. Nykyään suurin osa työajastani kuluu front end ja back end -puolen sovelluskehitystehtävissä ja teknologioista tutuksi ovat tulleet esimerkiksi JAVA, Java EE, Spring Boot, C#/ASP.NET, JavaScrpit, ReactJs Angular, SQL ja MSSQL.

Arvostan Netumia siitä, että täällä annetaan työntekijöille mahdollisuus kehittyä ja oppia tekemällä. Lisäkoulutukseen kannustetaan ja siihen saa käyttää myös työaikaa.

Minulle ykkösasia nykyisessä työssäni ovat sen tarjoamat haasteet ja onnistumisen tunteet. Tuntuu mahtavalta, kun saa ratkaistua käsissä olleen ongelman. Olen myös ylpeä, että saan työni kautta osallistua merkittäviin projekteihin ja antaa oman osaamiseni niiden hyväksi.

Minulla on vain hyvää sanottavaa Netumin ilmapiiristä. Meillä on mahtava työyhteisö. Täällä saa keskittyä omiin töihinsä, mutta kaveria autetaan aina kun tarpeen. Vieläkin muistan, miten alkuaikoina kaverit vastasivat kysymyksiini – ja niitä oli paljon.

Vapaa-ajallani kuntoilen. Kesäaikaan pelaamme viikoittain yhdessä jalkapalloa myös työporukalla, mikä vahvistaa hyvää yhteishenkeä entisestään.