‹ Tutustu Netumilaisiin

Mari Leino, Päivystäjä

”Kannattaa kokeilla rohkeasti uusia asioita.”

Ajauduin IT-alalle aikoinaan vähän sattumalta, mutta viihdyin 20 vuotta IT-asiantuntijana edellisen työnantajani palveluksessa. Aloin kuitenkin kaivata muutosta ja hakeuduin Netumille päivystäjän tehtävään puolisen vuotta sitten. Pohdin myös alan vaihtoa, mutta olen tyytyväinen tekemääni valintaan.

Muutoksen lisäksi odotin uudelta työltäni haasteita, ja niitä olen todellakin saanut! Edellisessä työssäni toimin Windows-ympäristössä, joten loikka Linuxin pariin on edellyttänyt uuden oppimista. Jo rekrytointivaiheessa kävi selväksi, että Netum ei aina etsi valmiita osaajia, vaan sopivia tyyppejä.

Netum oli minulle ennestään vieras yritys, mutta nettisivuilta ja LinkedInistä sain hyvin tietoa. Tällä kokemuksella voin sanoa, että todellisuus vastaa aika hyvin ennakkokäsitystäni Netumista työnantajana.

Netumilla uskotaan, että tekemällä oppii parhaiten, ja siksi perehdytyskin on ollut pitkälti työssä oppimista. Täällä on positiivinen ilmapiiri ja mielestäni olen saanut apua, kun olen sitä tarvinnut – kysyjään suhtaudutaan aina hermostumatta!

Uutena netumlaisena olen kiinnittänyt huomiota erityisesti yrityksen vapaaseen työkulttuuriin. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä sisältöön ja monesti myös työaikoihin. Työ on myös melko itsenäistä, joten monet hyödyntävät etätyömahdollisuutta.

Minä olen melko sosiaalista tyyppiä ja siksi työskentelen mielelläni toimistolla yhdessä kollegoiden kanssa. Netumilla jokainen voi valita omanlaisensa tavan tehdä työtä.

Haluaisin olla esimerkkinä muille, jotka mahdollisesti pohtivat työpaikan tai jopa alan vaihtoa pitkän uran jälkeen. Kannattaa vain uskoa itseensä ja kokeilla rohkeasti uusia asioita. Työpaikan vaihto ja uuden oppiminen on toki väsyttävää, mutta myös palkitsevaa.