Perustuvatko henkilöstöä koskevat päätöksenne oikeaan tietoon?

Perustuvatko henkilöstöä koskevat päätöksenne oikeaan tietoon? - HR-analytiikka on tulevaisuuden menestystekijä

Customer Success Managerimme Henrikki Kemppainen kertoo, että yksi tiedolla johtamisen kiinnostavimmista ajankohtaisista aiheista on HR-analytiikka eli People Analytics.

HR-analytiikalla tarkoitetaan henkilöstöön ja liiketoimintaan liittyvien avaintietojen yhdistämistä ja analysointia keskenään tuottavampien liiketoimintapäätösten tueksi. Sillä tähdätään tulevaisuutta mallintaviin ennusteisiin ja tietoon perustuvaan päätöksentekoon johtamisessa.

Valtaosa suomalaisista yrityksistä on jo nyt asiantuntijaorganisaatioita, joiden tulos muodostuu henkilöstön osaamisesta, luovuudesta ja sitoutuneisuudesta. Siksi henkilöstöpääoma on yksi merkittävimmistä erottumistekijöistä organisaatioille ja tärkeimmistä vaikuttajista organisaatioiden suorituskykyyn sekä tuottavuuteen.

Harva yritys kuitenkaan seuraa henkilöstöön liittyvää analytiikkaa kovin syvällisellä tasolla tai hyödyntää sitä strategisessa päätöksenteossa. Henkilöstöpääoman mittaaminen ja analytiikka ovat keinoja muuntaa aineettomat voimavarat numeerisiksi tukemaan organisaation päätöksentekoa. Yksi hyvä kohde analytiikan hyödyntämiseen olisi henkilöstön koulutus.

Organisaatioiden tulisi luoda selkeä kokonaiskuva henkilöstöpääomasta ja pyrittävä parantamaan sen avulla toiminnan suorituskykyä ja tuottavuutta.

Lue koko iteWikin artikkeli täältä
https://www.itewiki.fi/blog/2021/08/hr-analytiikka-on-tulevaisuuden-menestystekija/

 

Artikkelin alkuperäinen versio on julkaistu Cerion Solutionsin www-sivuilla 6.9.2021.
Cerion Solutions on osa Netum Groupia.

Henrikki Kemppainen Customer Success Manager 040 821 9628 henrikki.kemppainen(at)netum.fi