‹ Asiakastarinat

Autoalan modernisoija, kasvun kirittäjä – Suvia Group uudisti IT-ympäristönsä

Netum toteutti Suvia Groupille integraatioratkaisun, jonka keskeisenä tavoitteena on liiketoiminnan tehokkuus ja kasvun mahdollistaminen.

Vuonna 2019 perustettu Suvia Group on noussut nopeasti suomalaisen autoalan keskeiseksi toimijaksi. Konserni, johon kuuluvat vauriokorjaamoketju InCar Oy ja vahinkotarkastuksia tekevä Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy, kattaa autovahinkojen kokonaisvaltaisen hoidon valtakunnallisesti alusta loppuun. 

Syksyllä 2021 Suvia Group oli uuden äärellä: yritys halusi uudistaa IT-infrastruktuurinsa ja kehittyä alan edelläkävijäksi. Entisestä IT-ympäristöstä päätettiin irtautua ja rakentaa puhtaalta pöydältä koko tietoliikenteen infrastruktuuri. Talossa hiljattain tietoliikennejohtajana aloittanut Tiina Wright näki mahdollisuuden merkittävään modernisointiin.

– Olemme kasvuyritys, mikä tarkoittaa, että alustojen on oltava ketteriä ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvu. Halusimme löytää luotettavan ja pitkäaikaisen kumppanin, jolle voisi ulkoistaa konsernitason tiedostojen välityksen teknologisen toteutuksen ja jolla olisi vahva ymmärrys myös tietoturvasta, Wright kuvaa.

IT-infrastruktuurin ytimessä ovat integraatioratkaisut. Suvia Groupin vanhat on-premise -integraatiot haluttiin korvata nykyaikaisella, skaalautuvalla ja joustavalla integraatioratkaisulla. Markkinatutkimuksissa Netum nousi kärkeen potentiaalisena kumppanina. Viimeistään suunnitteluvaihe vakuutti Suvia Groupin siitä, että valinta osui oikeaan.

– Netumin teknologiaratkaisut olivat meille juuri sopivat ja integraatiot liiketoiminnan ydintä. Toimintamalli erityisesti datan ja analytiikan osalta on erittäin kiinnostava ja tarjoaa meille aivan uudenlaista tietoa eri tilanteista, joissa dataamme siirtyy paikasta toiseen, Wright sanoo.

 

Netumin integraatioarkkitehti Tero Nummijärvi ja Suvia Groupin tietoliikennejohtaja Tiina Wright

Tiedot turvassa 

Netumin integraatioarkkitehti Tero Nummijärvi korostaa integraatioratkaisujen hyötynä tietojen oikea-aikaisuutta. Netumin valvonta- ja operointityökalut huolehtivat 24/7 siitä, että Suvia Groupilla liikkuvat oikeat tiedot, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.  

– Vaikka me valvomme tiedonsiirtoa ja reagoimme häiriötilanteisiin, on asiakas myös jatkuvasti kartalla datastaan, Nummijärvi sanoo.  

Wright komppaa valvonnan toimivuutta.

– Tietoturvaelementit ovat erinomaisen hyvin dokumentoidut. Saamme kaikki tiedot heti häiriötilanteista ilman, että meidän itse tarvitsee niihin puuttua, vaan Netum hoitaa kaiken välittömästi. Olemme saaneet nukkua yömme rauhassa, Wright kiittää.

Vaikka IT-projekteilla on maine kalliina ja työläinä projekteina, on Nummijärven mukaan Suvia Group malliesimerkki siitä, että integraatioratkaisuja voi toteuttaa kevyemmälläkin prosessilla.

– Open source -pohjaisen teknologian hyödyntäminen on asiakkaalle erittäin kustannustehokasta. Aloitimme projektipohjaisesti tekemällä kymmenisen integraatiota. Kumppanuuden myötä teemme lisää integraatioita uusiin tarpeisiin ja huolehdimme jatkuvasti integraatioalustan päivittämisestä, Nummijärvi kertoo.

Autoalaa eteenpäin viemässä 

Mitä varmemmissa käsissä integraatiopalvelut ovat, sitä enemmän Suvia Groupilla on vapautunut aikaa liiketoimintansa kehittämiseen. IT- ja taloushallinnon tehtävistä Suvia Groupiin hypännyt Wright tiedostaa, että autoalalla on paljon teknologiavelkaa ja modernisoinnin tarvetta.

– Koko toimialalla on uudistumisen paineita, ja haluamme olla eturintamalla teknologian hyödyntämisessä. Haemme ennen kaikkea tehokkuutta liiketoimintaamme ja pyrimme digitalisaation avulla ohjaamaan resurssejamme oikeisiin asioihin, Wright kertoo.

Suvia Groupilla on iso joukko yhteistyökumppaneita rakentamassa entistä menestyksekkäämpää liiketoimintaa. Netum on erottunut paitsi vahvan teknologisen osaamisen kautta, myös kommunikoinnin ja yhteistyön sujuvuuden myötä.

– Vaikkemme ole suurin yritys markkinoilla, on Netumin kanssa aina sellainen olo, että he fokusoituvat meihin sataprosenttisesti, Wright sanoo.

 Netumin Nummijärvi puolestaan korostaa asiakkaan ammattimaisuutta IT-palveluiden kehittämisessä.

– Suvia Groupilla selvästi tiedetään, mitä tehdään. On helppo sitoutua toteuttamaan asiakkaan tarpeita, kun ostaja on asiantunteva ja määrätietoinen, Nummijärvi sanoo.