Data ja analytiikka

Autamme asiakkaitamme vaativissakin tiedolla johtamisen projekteissa

Ajantasainen ja olennainen tieto tulee olla käytettävissä juuri silloin kuin sitä tarvitaan. Haluamme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan tämän tavoitteen kustannustehokkaasti ja hyödyntämällä mahdollisimman automatisoituja työkaluja mahdollisimman laajasti.

Lähtökohtamme on liiketoiminnan parantaminen alkaen liiketoimintatarpeiden analysoinnista datan teknisen polun perille viemiseen. Haluamme mahdollistaa myös kulttuurillisen muutoksen toimintatavoissa, jotta tiedolla johtamisen ja Business Intelligence -ratkaisujen hyödyt tulevat parhaiten esiin.

Netum

Digitaaliset palvelut liiketoiminnan tarpeiden eikä teknologian ehdoilla

Liiketoiminnan tarpeiden tunnistamisen jälkeen on teknisemmän analyysin vuoro. Miten tiedolla johtaminen tulisi käytännössä toteuttaa? Tämä on sekä tekninen että organisationaalinen kysymys. Tekniseltä näkökannalta olemme jakaneet vaiheet kolmeen. Nämä ovat datasta asiaa, datasta arvoa sekä datasta ansaintaa. Kun informaatio on käytettävissä, tiedolla johtaminen jalkautuu osaksi yrityskulttuuria, jolloin sen todellinen arvo realisoituu osana päivittäistä työskentelyä.

3A - tiedolla johtamisen toteutuksen kolme vaihetta

 • Datasta asiaa eli asiallista dataa

Riippuen tarpeista, lähdejärjestelmien data voidaan tuoda suoraan raportointijärjestelmään tai tietovarastoon. Ensimmäisessä vaiheessa mitä erilaisimmissa muodoissa oleva data tunnistetaan, putsataan ja jalostetaan sopivaksi seuraavaa vaihetta varten.

 • Datasta arvoa

Kun tieto on sopivasti rakenteistettua, se viedään tietovaraston kautta raportoinnin käyttöön. Tällöin informaatio tuottaa nopeasti merkittävää arvoa ja ymmärrystä.

 • Datasta ansaintaa

Parempien ja nopeampien päätösten myötä arvo realisoituu ja syntyy ansaintaa: kulujen säästöjä tai uutta arvoa asiakkaiden omaan toimintaan.

Näin kehitämme organisaatiosi tiedolla johtamisen ratkaisut kustannustehokkaasti ja aikataulussa

 • Saat riveihisi alan kokeneet huippuasiantuntijat
 • Toteutamme koko projektisi vaatimusmäärittelystä toteutukseen ja ylläpitoon saakka
 • Hallitsemme ketterät menetelmät ja DevOps-malllin
 • Hallitsemme open source - ja pilviteknologiat
 • Laajemmissa tietovarastoratkaisuissa automatisoimme tietovaraston luonnin D# -työkalun avulla
 • Teemme töitä joustavasti, asiakaslähtöisesti ja hyvällä fiiliksellä
 • Legacy To Digi -filosofiamme mukaan pyrimme aina hyödyntämään olemassa olevaa IT-varantoasi. Aina ei tarvitse aloittaa nollasta.
Data ja Analytiikka

Miten kehitämme digitaalisia palveluita?

Asiantuntijamme ovat kokeneita ja kysyttyjä IT-alan ammattilaisia, jotka siten taitavat datan teknisen polun käsittelyn, jotta projektien tavoitteet saavutetaan ajoissa kustannustehokkaasti. Teemme myös jatkuvaa yhteistyötä kokeneiden kumppaniemme kanssa.

Tarjoamme organisaatiollenne jatkuvan palvelun tuen ja haluamme olla pitkäaikainen luottokumppani niin ylläpidon kuin kehitysprojektien osalta.

Tiedolla johtamisen ratkaisut tukevat intuitiota päätöksenteossa

 • Analytiikka, tietovarastot ja modernit raportointiratkaisut tukevat intuitiota ja auttavat tekemään parempia päätöksiä tehostaen toimintaa
 • Ketterä kehitys on luonnollinen osa myös raportointiratkaisujen kehitystä ja se auttaa kehitysaikataulun ja budjetin saavuttamisessa
 • Keskitymme raportoinnin osalta erityisesti koeteltuihin teollisuustason ratkaisuihin, kuten Microsoft Azure ja Power BI

”Me Netumilla emme lähde liikkeelle teknologiasta, vaan ennen kaikkea liiketoimintasi ymmärtämisestä. Tiedolla johtamisen menestyksen kulmakivet rakennetaan olennaisten tarpeiden tunnistamisen kautta.”

- Jani Henriksson, päällikkö, Data ja analytiikka

Netum

Tiedolla johtamisen ratkaisut – tue intuitiota faktalla ja koneoppimisen malleilla

Analytiikka, tietovarastot ja modernit raportointiratkaisut mahdollistavat intuition tukemisen ja auttavat tekemään parempia päätöksiä on liiketoiminta minkälaista hyvänsä. Tuomalla data näkyväksi, oivallusten ja ”ahaa-elämysten” kautta voidaan ohjata fokusta olennaisiin asioihin ja toimintaa tehostaa on kyse sitten tulevaisuuden suunnittelusta tai reagoimisesta nykytilanteeseen.

Ketterä kehityksemme ja pitkälle viety automatisointi sekä yhdessä tehtävä kokeileva kehittäminen ovat edellytyksenä joustaville odotukset ylittäville raportointiratkaisuille, ovatpa ne sitten ad-hoc raportteja tai ennakoivaa analytiikkaa. Meillä on esimerkiksi paljon kokemusta Azuren datakomponenteista, kuten Data Factorystä ja Power BI:n käytöstä kehitystyössä.

Vuosien kokemus integraatioiden ja raportointiratkaisujen kehittämisestä takaa sovittujen projektien aikataulun ja bujdettien pitämisen.

Lataa tiedolla johtamisen eOpas!

  Netum

  MITEN VOISIMME KEHITTÄÄ TEIDÄN LIIKETOIMINTAANNE? OTA YHTEYTTÄ!

   Netum

    

   Jani Henriksson
   Johtaja, data ja analytiikka
   jani.henriksson(at)netum.fi
   +358 447887712

   Netum